Belasting op spaargeld was veel te zwaar

De vermogensrendementsheffing in 2013 en 2014 was een veel te hoge belasting op spaargeld. De Hoge Raad vindt het onterecht dat de Belastingdienst jarenlang uitging van een rendement van 4 procent op het vermogen en daar spaarders op aansloeg.

Lees verder

Nepmails en phishing zorgen voor meer schade bankklanten

Ongeveer 60 procent van de banken zag vorig jaar het aantal fraudegevallen stijgen met phishing en nepmails stijgen. Ook het totale schadebedrag dat daarmee gemoeid is ging omhoog.

Lees verder

Aantal faillissementen daalt in mei

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is afgenomen. Er zijn in mei 19 bedrijven minder failliet verklaard dan in april, aldus het CBS.

Lees verder

Mkb denkt dat cyberaanvallen hun deur voorbij gaan

Ruim een vijfde van de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf hebben vorig jaar te maken gehad met cyberaanvallen. Toch denkt meer dan de helft van de mkb-ondernemers dat zij geen interessant doelwit zijn voor digitale aanvallen.

Lees verder

Detailhandel zet ruim 2 procent meer om

De detailhandel heeft in april 2,3 procent meer omgezet dan in april 2018.Volgens het CBS werd die stijging zowel in de foodsector als de non-foodsector gerealiseerd. Online is 15,9 procent meer omgezet.

Lees verder

Meer bouwen is enige oplossing voor krappe woningmarkt

De oplossing voor oververhitting op de woningmarkt is simpelweg meer bouwen. Dit zeggen DNB-president Klaas Knot en CPB-directeur Laura van Geest. Beiden wijzen ze nadrukkelijk op het belang van de woningmarkt voor de economie.

Lees verder

Omzet groothandel ruim 3 procent hoger

In het eerste kwartaal van 2019 heeft de groothandel ruim 3 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal faillissementen in de groothandel bleef historisch laag. Dit meldt het CBS.

Lees verder

Strengere rekenregels zetten pensioenen verder onder druk

Pensioenfondsen hebben vanaf 2021 te maken met strengere rekenregels. Ze moeten vanaf dat moment uitgaan van nog lagere rendementen bij het berekenen van hun toekomstige verplichtingen en dat betekent dat pensioenkortingen weer dichterbij komen.

Lees verder

DNB voorziet dat lonen gaan stijgen

De Nederlandsche Bank (DNB) verwacht dat de lonen iets harder gaa stijgen na jaren van krapte op de arbeidsmarkt. De centrale bank gaat ervan uit dat de contractlonen in 2020 en 2021 met respectievelijk 2,8 procent en 2,9 procent zullen stijgen.

Lees verder

ACM pakt onterechte bemiddelingskosten bij huur aan

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft enkele huurmakelaars een boete in het vooruitzicht gesteld omdat die onterechte bemiddelingskosten bij huurders in rekening brengen.

Lees verder