Reisverzekering dekt annulering door tweede coronagolf niet

Verzekeraars hebben de voorwaarden van hun reis- en annuleringsverzekeringen aangepast. De belangrijkste wijziging is dat annulering van een reis vanwege een nieuwe, tweede coronagolf niet wordt gedekt.

Lees verder

Hypotheekgekte weer wat afgevlakt

In mei brak de hypotheekmarkt opnieuw alle records. Toch is de enorme drukte zoals in maart en april voorbij. Dat meldt Hypotheken Data Netwerk (HDN). Via dit netwerk wordt ruim 80 procent van alle hypotheekoffertes in Nederland geregistreerd.

Lees verder

Kwart mkb in geldnood als omzetdaling duurt

Als de omzetdalingen door de coronacrisis zes maanden of langer aanhouden, krijgt een kwart van de bedrijven in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (mkb) problemen om aan de kortlopende financiƫle verplichtingen te voldoen.

Lees verder

Sterke toename aantal faillissementen

De afgelopen weken zijn de helft meer bedrijfsfaillissementen gerapporteerd dan in dezelfde periode een jaar eerder. De stijging is opvallend omdat er, gemeten over de gehele coronaperiode, juist minder faillissementen dan normaal zijn gemeld.

Lees verder

Omzet zakelijk dienstverleners stijgt iets in eerste kwartaal

De omzet van de zakelijke dienstverlening lag in het eerste kwartaal van 2020 2 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Veel branches boekten in het eerste kwartaal nog een hogere omzet, ondanks de coronamaatregelen.

Lees verder

Banken verstrekken 30.000 betaalpauzes

Banken hebben tot nu toe zo'n 30.000 consumenten een betaalpauze gegeven voor de aflossing van hun hypotheek (19.000) of consumptief krediet (11.000). Het gaat in de meeste gevallen om een betaalpauze van een tot en met drie maanden.

Lees verder

Omzet detailhandel krimpt met 1,5 procent

De detailhandel heeft in april 1,5 procent minder omgezet dan in april 2019. De foodsector zag de omzet nog stijgen, maar non-food kromp flink. Daarnaast is online ruim 62 procent meer omgezet.

Lees verder

Vorige week weer 85 bedrijven failliet verklaard

In de week van 18 tot en met 22 mei zijn 85 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dat zijn er volgens het CBS 7 minder dan in week 20.

Lees verder

Kleinere ondernemers kunnen Klein Krediet Corona aanvragen

Ondernemers kunnen nu ook gebruik maken van de regeling Klein Krediet Corona (KKC), die extra liquiditeit beschikbaar maakt voor het micro-, midden- en kleinbedrijf. De regeling is nu ook goedgekeurd door de Europese Commissie.

Lees verder

Banken geven 128.000 bedrijven uitstel van betaling

Bijna 128.000 bedrijven hebben uitstel van betaling gekregen van hun bank, met een totale waarde van drie miljard euro. Daarnaast hebben banken ruim 16.000 nieuwe financieringen verstrekt aan bedrijven, met een totale waarde van 9,8 miljard euro.

Lees verder