Belastingaangifteseizoen weer geopend

Sinds 1 maart kunnen meer dan 8 miljoen mensen weer aangifte inkomstenbelasting doen over 2020. Omdat het een bijzonder jaar was, met bij particulieren en ondernemers mogelijk bijzondere omstandigheden op inkomensgebied, raadt de Belastingdienst aan de vooraf ingevulde belastingaangifte extra goed te controleren.

Lees verder

Minder geschonken voor de eigen woning

In 2017 is opnieuw de regel ingesteld dat er een ton belastingvrij geschonken mag worden voor de eigen woning. In 2017 en 2018 is daar ongeveer 35 duizend keer gebruik van gemaakt. Dat is aanzienlijk minder dan in de eerste periode dat die vrijstelling gold, in 2013 en 2014.

Lees verder

Meer vermogen nagelaten in 2018

Het nagelaten vermogen van overledenen is in 2018 gestegen vergeleken met 2017. Ruim 152 duizend overledenen lieten 18,6 miljard euro aan vermogen na. Dat is 1,2 miljard meer dan in 2017.

Lees verder

UWV betaalde al 670 miljoen uit in vierde NOW-periode

Uitkeringsinstantie UWV heeft in de vierde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) inmiddels 670 miljoen euro uitbetaald. In totaal kwamen er tot dusver 54.000 aanvragen voor loonsteun binnen, waarvan er inmiddels 44.000 zijn toegekend.

Lees verder

Vooral oversluiters vragen hypotheek aan

Het aantal hypotheekaanvragen in februari van dit jaar is ongeveer 10 procent hoger dan in februari 2020. Deze stijging is vooral te danken aan mensen die hun bestaande hypotheek willen oversluiten vanwege de lage rentestand.

Lees verder

Steeds meer biedingen boven de vraagprijs

In de eerste twee maanden van 2021 heeft 62 procent van de huizenkopers boven de vraagprijs geboden, Dat is 11 procent meer dan vorig jaar. Dat meldt Infinance op basis van cijfers van Makelaarsland.

Lees verder

Trend van de week

Er is het afgelopen jaar heel wat verbouwd in Nederland. Kleine verbeteringen, duurzame aanpassingen tot ingrijpende verbouwingen. Maar is vervolgens ook de opstalverzekering daarop aangepast?

Lees verder

Hypotheekrente op historisch laag niveau

De rente voor een hypotheek met op tien jaar rentevasttijd staat gemiddeld op 1,06 procent. Bij ABN Amro staat die rente inmiddels op 1,01 procent. Dat is een historisch lage hypotheekrentestand.

Lees verder

Lasten voor huizenbezitters stijgen meer

De gemeentelijke lasten die woningbezitters dit jaar moeten betalen, zijn meer gestegen dan eerder werd gedacht. Uit het jaarlijkse woonlastenonderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH) blijkt dat de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing in veel gemeenten met meer dan 10 procent stijgen.

Lees verder

375 miljoen extra coronasteun voor bedrijven

Het kabinet trekt nog eens 375 miljoen euro uit om bedrijven te ondersteunen die in moeilijkheden komen door de coronacrisis. Het geld is bedoeld als tegemoetkoming in de vaste lasten en voor het niet kunnen verkopen van artikelen vanwege de lockdown.

Lees verder