Koopwoningen ruim 6 procent duurder in september

Bestaande koopwoningen waren in september 6,1 procent duurder dan in september 2018. De prijsstijging is iets groter dan in augustus. Dit blijkt uit het onderzoek van het CBS en het Kadaster.

Lees verder

Woningmarkt grootste steden koelt iets af

In het derde kwartaal van 2019 waren bestaande koopwoningen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht tussen de 3 en 9 procent duurder dan een jaar eerder. De prijsstijgingen zijn kleiner dan in de afgelopen jaren.

Lees verder

Meer mensen aan het werk

Het aantal mensen met betaald werk nam in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 8.000 per maand. In september waren bijna 9 miljoen aan het werk. Het aantal werklozen steeg in dezelfde periode met gemiddeld 3.000 per maand naar 323.000.

Lees verder

Aantal mensen met betalingsproblemen zorgverzekering daalt

Het aantal inwoners van Nederland dat minimaal een half jaar achter loopt met betalen van zorgpremie is in 2018 verder afgenomen. Sinds de piek in 2014 is het aantal wanbetalers van zorgpremies met 30 procent gedaald van 298.000 naar 206.000.

Lees verder

Nog steeds verhuizen veel mensen

In het eerste halfjaar van 2019 zijn 864.000 mensen in Nederland verhuisd. Dat is ongeveer evenveel als in het eerste half jaar van 2018. Volgens het CBS is het aantal verhuizers nog steeds hoog.

Lees verder

Economisch beeld is iets minder gunstig

Het economisch beeld ziet er in oktober iets minder gunstig uit dan een maand eerder, meldt het CBS.

Lees verder

Huiseigenaar ziet op tegen hoge kosten verduurzaming

Woningeigenaren die hun huis willen verduurzamen, verwachten ongeveer 22.000 euro daarvoor te moeten uitgeven. Veel bewoners zien op tegen de hoge kosten. Dat blijkt uit onderzoek van ABN Amro.

Lees verder

DNB wil grotere buffers bij hypotheekbanken

De Nederlandsche Bank (DNB) wil een ondergrens voor het geld dat banken in kas hebben voor hun hypotheekportefeuille. Alle Nederlandse banken zouden dan gezamenlijk zo'n 3 miljard euro extra kapitaal moeten aanhouden.

Lees verder

Detailhandel zet 3 procent meer om

De detailhandel heeft in augustus 3 procent meer omgezet dan in augustus 2018. Volgens het CBS realiseerden zowel de foodsector als de non-foodsector een hogere omzet. Daarnaast is online 13,9 procent meer omgezet.

Lees verder

Familie helpt starter aan koopwoning

Een derde van de starters op de woningmarkt krijgt financiƫle hulp van ouders of andere familieleden bij het financieren van hun huis. Dit meldt de Consumentenbond na eigen onderzoek.

Lees verder