Prijsstijging woningen stabiliseert

De huizenprijzen stegen in april met gemiddeld 19,7 procent vergeleken met een jaar geleden. Dat is 0,2 procentpunten meer dan de 19,5 procent in maart. Volgens het CBS en het Kadaster stegen in de drie maanden daarvoor de prijzen elke maand minder hard.

Lees verder

Onduidelijkheid over compensatie spaartaks voor alle spaarders

Het is nog onduidelijk of het kabinet spaarders gaat compenseren die geen of te laat bezwaar hebben ingediend tegen de onrechtmatige heffing in box 3. De Hoge Raad sprak recent uit dat iedereen die geen of te laat bezwaar had aangetekend, niet per se gecompenseerd hoeft te worden.

Lees verder

Minister wil vrije huursector meer reguleren

Het kabinet gaat een groter deel van de vrije huursector reguleren. Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) wil huurstijgingen van meer huurhuizen aan banden leggen. Voor mensen met een laag inkomen wordt de huur verlaagd.

Lees verder

Opvallend veel faillissementen in Nederland

Wereldwijd stijgt het aantal faillissementen dit jaar met 10 procent en volgend jaar met 14 procent. In Nederland ligt dat percentage aanzienlijk hoger. Dat meldt Infinance naar aanleiding van het Global Insolvency Report van kredietverzekeraar Allianz Trade.

Lees verder

Aantal banen bereikt recordniveau

Er is momenteel een recordaantal vaste en flexibele banen in Nederland. Eind februari telde Nederland 8,9 miljoen werknemersbanen, een stijging van 5 procent ten opzichte van begin 2019. Dat meldt het CBS.

Lees verder

Banken twijfelen over terugkeer spaarrente

De hypotheekrentes gaan omhoog en de Europese centrale Bank staat op het punt om renteverhogingen door te voeren. Toch twijfelen banken eraan om mensen met spaargeld weer een rente te geven.

Lees verder

Spanning op koopwoningmarkt verder opgelopen in 2021

Vraag en aanbod op de koopwoningmarkt zijn in 2021 verder uit elkaar gegroeid. De verkoopprijzen kwamen steeds vaker en verder boven de vraagprijzen uit. In bijna alle gemeenten van Nederland werd gemiddeld overboden. Dat melden het CBS en het Kadaster.

Lees verder

Minder hypotheekrisico door stijgende huizenprijzen

Mensen met een hypotheek lopen minder financieel ricico dankzij de stijgende huizenprijzen. Wie voorheen meer hypotheekschuld had dan de woning waard was (hypotheek onder water), heeft die verhouding nu vaak zien verbeteren of omdraaien.

Lees verder

Belastingdienst kreeg meer aangiftes binnen dan verwacht

Tussen maart en mei dienden 9,5 miljoen mensen een belastingaangifte in over 2021. Dat zijn er iets meer dan de 9,4 miljoen waar de Belastingdienst op gerekend had. Er zijn inmiddels ook al de eerste definitieve aanslagen verstuurd, dat is eerder dan andere jaren.

Lees verder

Iets meer vakantiegeld voor veel werknemers

Werknemers krijgen dit jaar netto iets meer vakantiegeld. Volgens salarisverwerker ADP scheelt het over het algemeen een paar euro. Dat is te danken aan de iets lagere belastingtarieven.

Lees verder