Opgeloste betalingsproblemen komen bij een op tien snel terug

Ruim negen procent van de Nederlanders die een betalingsprobleem hadden dat is opgelost, heeft binnen een jaar een nieuw betalingsprobleem. Dit blijkt uit de Schulden Monitor van Stichting BKR. De kans op een terugkerend betalingsprobleem wordt groter als een persoon meerdere kredieten op zijn naam heeft staan.

Lees verder

Woningkopers krijgen meer keuze

Er komt meer lucht op de woningmarkt. Dit blijkt uit de NVM-woningmarktcijfers over het tweede kwartaal 2022. Het woningaanbod groeide met 54 procent in het tweede kwartaal van 2022.

Lees verder

Vereniging Eigen Huis wil forse verhoging NHG-grens

Vereniging Eigen Huis roept minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) en Nationale Hypotheek Garantie (NHG) op om per 1 januari volgend jaar de kostengrens voor een hypotheek met NHG eenmalig te verhogen naar 440.000 euro.

Lees verder

Huishoudens sparen weer minder

In het eerste kwartaal van 2022 hebben huishoudens 11,0 miljard euro gespaard. Dat is bijna 8,7 miljard euro minder dan in het eerste kwartaal van 2021. Dit komt vooral doordat de consumptieve bestedingen hoger waren dan een jaar eerder, toen de coronabeperkingen strenger en de prijzen lager waren.

Lees verder

Senioren nauwelijks in de markt voor huren

De woningmarkt lijkt iets uit het slot te gaan door de stijgende hypotheekrente. Toch is er nog steeds weinig aanbod op de woningmarkt en dat komt mede doordat senioren nauwelijks doorstromen. Uit onderzoek van Van Bruggen Adviesgroep blijkt dat senioren in ieder geval niet hun koopwoning willen inruilen voor een huurwoning.

Lees verder

Daling van woningverkopen verwacht

Door de stijgende hypotheekrente verwisselen er dit jaar minder woningen van eigenaar dan eerder gedacht. Dat blijkt uit een rapport van ABN AMRO over de woningmarkt.

Lees verder

Spaargeld groeit door naar 420 miljard

Het totaal aan spaargeld van Nederlanders is in de maand mei gegroeid met zo'n 6,5 miljard euro. Inmiddels staan Nederlanders aan het hoofd van een spaartegoed van 420 miljard euro.

Lees verder

Gemiddelde prijs koophuis stijgt naar 4,5 ton

Het gemiddelde aankoopbedrag van een koophuis is momenteel 448.000 euro. Dat is 10,6 procent meer dan een jaar geleden. Dat meldt makelaarsvereniging NVM op basis van cijfers over het tweede kwartaal.

Lees verder

Salarissen verder omhoog

In de cao-afspraken die afgelopen maand zijn gemaakt, is de gemiddelde salarisverhoging uitgekomen op 3,8 procent. Gerekend over het eerste half jaar van 2022 bedraagt de gemiddelde loonstijging nu 3,1 procent. Dat is in meer dan twintig jaar niet meer voorgekomen, meldt werkgeversorganisatie AWVN.

Lees verder

Ook zorgfonds PFZW verhoogt pensioenen

Pensioenfonds PFZW, na ambtenarenpensioenfonds ABP de grootste van Nederland, verhoogt vanaf oktober de pensioenuitkeringen met 2,7 procent. Het fonds volgt daarmee ABP en metaalfonds PME, die bekendmaakten de pensioenen al per 1 juli te verhogen.

Lees verder