Nog steeds meer ziekteverzuim door corona

Het gemiddelde ziekteverzuim in Nederland lag in augustus iets hoger dan normaal. Het was met 3,9 procent wel lager dan in juli, maar hoger dan in augustus 2019, toen 3,5 procent zich ziek meldde.

Lees verder

Koopkracht groeide hardst sinds 2016

De koopkracht steeg vorig jaar met 2,2 procent. Dat is de grootste groei sinds 2016, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dankzij loonsverhogingen groeide de koopkracht van werknemers met 4,3 procent het sterkst.

Lees verder

Premie autoverzekering stijgt ondanks afname claims

Autoverzekeraars hebben dit jaar de premies voor de WA beperkt casco-verzekering verhoogd. Die voor WA en WA volledig casco (all risks)-verzekeringen zijn vrijwel gelijk ten opzichte van 2020.

Lees verder

Aantal faillissementen daalt in augustus

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw gedaald. Er zijn in augustus 11 bedrijven minder failliet verklaard dan in juli, meldt het CBS. Het aantal faillissementen ligt op een historisch laag niveau.

Lees verder

Bijna helft woningbezitters wil verbouwen

Bijna de helft van de Nederlanders met een koophuis heeft plannen of denkt erover na vanwege de coronapandemie om te gaan verbouwen. Dat blijkt volgens InFinance uit een onderzoek van Munt Hypotheken onder meer dan duizend Nederlanders met een hypotheek.

Lees verder

Vier op tien 35-minners overweegt emigratie door woningtekort

Bijna vier op de tien (39 procent) van de Nederlandse jongeren (22 tot 35 jaar) hebben vanwege de krapte op de woningmarkt wel eens overwogen om te emigreren. Dit blijkt uit periodiek onderzoek van een hypotheekadviesbureau.

Lees verder

Toename cyberclaims laat premies stijgen

Steeds meer bedrijven hebben schade door cybercrime. Claims door ransomware zijn in 2020 zelfs verdubbeld ten opzichte van 2016-2020. De toename in het aantal claims en de hoogte daarvan zorgt ervoor dat bedrijfsschadepremies stijgen.

Lees verder

Volgend jaar nauwelijks meer koopkracht

Nederlanders gaan er volgend jaar niet of nauwelijks op voor- of achteruit. Dat blijkt uit de prinsjesdagstukken die uiteraard inmiddels gelekt zijn. De grootste verschillen zijn er bij de alleenverdieners, die er volgens de berekeningen gemiddeld 0,2 procent op achteruitgaan.

Lees verder

Steeds meer gepensioneerden vragen hypotheek aan

Gepensioneerden vroegen vorige maand 25 procent meer hypotheken aan dan in dezelfde maand vorig jaar. Ook zijn er steeds meer mensen die hun bestaande hypotheek willen oversluiten, om te profiteren van de zeer lage hypotheekrente.

Lees verder

ABN Amro compenseert te hoge rentekosten

ABN Amro gaat consumenten die te veel rente hebben betaald over hun doorlopend krediet, compenseren. Dat is overeengekomen met de Consumentenbond. Voor de compensatie van klanten is ongeveer 250 miljoen euro gereserveerd.

Lees verder