Verzekeraar onderzoekt fraude zelf

In juli 2017 hebben het Verbond van Verzekeraars, Zorgverzekeraars Nederland, politie en het Openbaar Ministerie een convenant afgesloten met als doel om verzekeringsfraude samen effectiever aan te pakken.

Lees verder

Hoogopgeleiden leven langer

De levensverwachting van hoogopgeleide 65-jarigen is de afgelopen jaren toegenomen, terwijl die van laagopgeleiden gelijk bleef. Dat meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers.

Lees verder

Gebrek aan nieuwbouw belemmert doorstroom woningmarkt

Op de woningmarkt wordt de doorstroom vanuit een bestaande koopwoning belemmerd door een te laag aanbod van nieuwbouwwoningen. Dat blijkt uit de Monitor Koopwoningmarkt Q2 van de TU Delft.

Lees verder

CPB: Economische groei neemt af in 2020

De economische groei zal in 2020 teruglopen naar 1,4 procent groei. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB). De cijfers dienen voor het kabinet als uitgangspunt voor besluiten over de begroting en de koopkracht voor volgend jaar.

Lees verder

Kwart van de bedrijven heeft te weinig arbeidskrachten

Een kwart van de bedrijven komt in de problemen door een tekort aan arbeidskrachten. Vooral ondernemers in de zakelijke dienstverlening zeggen aan het begin van het derde kwartaal dat ze hier last van hebben: daar is zelfs bij 35 procent een tekort.

Lees verder

Detailhandel zet bijna 3 procent meer om in juni

De detailhandel heeft in juni 2,8 procent meer omgezet dan in juni 2018, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 2,4 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Online werd 16,8 procent meer omgezet.

Lees verder

Bijna net zoveel vacatures als werklozen

De spanning op de arbeidsmarkt is in het tweede kwartaal van 2019 opgelopen naar een nieuw hoogtepunt: gemiddeld 93 vacatures per 100 werklozen. In het eerste kwartaal waren dat nog 88 vacatures per 100 werklozen.

Lees verder

Nederlandse economie groeit met 0,5 procent

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal met 0,5 procent gegroeid, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hiermee blijft de economische groei tegen de verwachtingen in gelijk aan de groei in het eerste kwartaal.

Lees verder

E-skates niet verzekerd

Steeds vaker worden e-skates, elektrische steps en eenwielers op de openbare weg aangetroffen. Maar daar zijn ze in Nederland verboden. En schade aan of veroorzaakt door deze vervoersmiddelen, is niet verzekerd.

Lees verder

Rabobank: naar nieuw evenwicht op woningmarkt

Economen van de Rabobank verwachten dit jaar uit te komen op een huizenprijsstijging van 6%, gevolgd door 4% in 2020. Het aantal transacties zal volgens hen dit en komend jaar stabiliseren rond de 205.000 verkopen.

Lees verder