Opnieuw loonsteun voor bedrijven

Bedrijven kunnen weer gebruikmaken van loonsteun via de NOW-regeling. Dat heeft het demissionaire kabinet bekendgemaakt naar aanleiding van de opnieuw strengere coronamaatregelen. Ook de tegemoetkoming in de vaste lasten (TVL-regeling) wordt uitgebreid.

Lees verder

Begin 2021 stond 2,4 procent woningen leeg

Aan het begin van 2021 stonden 187.000 woningen leeg. Het gaat dan om 2,4 procent van alle woningen. Dit was vergelijkbaar met vorig jaar. De leegstand van kantoren en winkels was begin 2021 respectievelijk 10,2 procent en 8,7 procent.

Lees verder

Aantal miljonairs blijft maar toenemen

Ongeveer 278.000 huishoudens hadden op 1 januari 2020 een vermogen van 1 miljoen euro of meer. Dat zijn er bijna 25.000 meer dan een jaar eerder. Inmiddels is 3,5 procent van de Nederlandse huishoudens, in ieder geval op papier, miljonair.

Lees verder

Koopwoningen in oktober ruim 18 procent duurder

Bestaande koopwoningen waren in oktober 18,3 procent duurder dan een jaar eerder. Dat is ongeveer dezelfde prijsstijging als in september (18,5 procent).

Lees verder

Slechts kwart Nederlanders financieel gezond

Maar iets meer dan een kwart van de Nederlanders heeft zijn geldzaken goed op orde en mag zich 'financieel gezond' noemen. Dat blijkt uit onderzoek van Deloitte. De helft van de bevolking zou financieel kwetsbaar zijn.

Lees verder

Groeiende groep jongeren belegt

42 procent van de jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar belegt. De voornaamste reden daarvoor is om vermogen op te bouwen. Dat blijkt uit onderzoek van het Nibud en de Rabobank. Het beleggen gebeurt niet altijd even verstandig en doordacht.

Lees verder

Meer gemeenten willen woningbeleggers weren

Niet alleen de grote steden voeren een zelfbewoningsplicht in voor woningen, om zo het opkopen van woningen door beleggers te voorkomen. Uit een enquête van de Volkskrant komt naar voren dat in ieder geval 130 gemeenten een zelfbewoningsplicht hebben voor nieuwbouwhuizen.

Lees verder

Vooral aanvullende zorgverzekering duurder in 2022

Net als vorig jaar gaan aanvullende zorgverzekeringen volgend jaar het meest in prijs omhoog. Volgend prijsvergelijker Pricewise stijgt de prijs daarvan gemiddeld met zo'n 200 euro per jaar.

Lees verder

Voor het eerst ruim elf miljoen mensen met werk

Het aantal banen voor werknemers en zelfstandigen kwam in het derde kwartaal van dit jaar voor het eerst boven de elf miljoen uit. Het gaat om een recordaantal zelfstandigen(2,4 miljoen). Ook het aantal werknemersbanen (8,7 miljoen) staat op het hoogste punt ooit, aldus het CBS.

Lees verder

Detailhandel zet ruim 3 procent meer om

De omzet van de detailhandel was in het derde kwartaal van 2021 ruim 3 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. De non-foodsector zette ruim 4 procent meer om, terwijl de omzet van de foodsector bijna 2 procent lager was dan een jaar eerder.

Lees verder